Baerts Beheer gaat de strijd met hoge en onnodig stookkosten aan.

Mihlo Baerts Loodgieter nodig
Foto: Broca Media
Purmerend – Sinds een aantal jaren regelt deze jonge ondernemer af met grote temperatuur verschillen in uw woning en te hoge facturen.

“Maar al te vaak komen wij in woningen die al jaren te kampen hebben met grote temperatuur verschillen, denk maar aan een altijd te koude zolder”, zegt deze sympathieke jonge ondernemer.

Vaak als wij de stadsverwarmingsinstallatie hebben ingeregeld komen mensen erachter dat de hele installatie beter werkt. Dat er meer warmte is op plekken waar ze dat voordien niet hadden.

Ingeregeld

“Kijk een installatie die gemonteerd is, moet ook ingeregeld worden naar behoefte en mogelijkheden”, merkt Mihlo op. Overal in de woning hangen radiatoren en die moeten wel aangepast zijn aan de ruimte. Anders krijg je een Mercedes met een Fiat motor, dat werkt ook niet.

Wat Baerts Beheer doet is het volgende: Zij berekenen de capaciteit van de radiatoren en de warmtevraag per ruimte. Middels een ingewikkelde berekening wordt dan de warmtevraag aangepast op de installatie.

600 liter

Een woning die zo’n 600 liter warmte gebruikt, is niet alleen ongunstig voor de portemonnee maar ook voor het milieu. Nou zal dat laatste de meeste mensen worst zijn, maar vergeet niet, ‘wij hebben de aarde geleend van onze kleinkinderen.’

Een ingeregelde installatie stookt veel plezieriger, waarbij de warmte gelijkmatiger verdeeld wordt over alle ruimte. En in de meeste gevallen gaat het energie verbruik naar beneden. Waarbij aangetekend dat dat wel afhankelijk is van u kamerthermostaat. Vergelijk dat maar met uw rechtervoet in de auto. Hoe meer controle, hoe meer bezuinigen.

kleine ingreep

“Wij zijn ook wel in woningen geweest waar te veel radiatoren te weinig energie kregen. Resultaat, altijd koude klachten. Ook dat is simpel op te lossen middels een kleine ingreep aan de Stadsverwarmingsunit. Verwarmen is nadenken over energie.

En nadenken dat doet deze ambitieuze ondernemer. “Mijn klanten betalen mijn maand salaris en de auto die ik rijd, dus wil ik dat lang volhouden. Dan moet ik wel goed zijn in mijn vak.” Laat hij ons met een glimlach weten.

Fabelachtig mooi

Baerts beheer is al heel wat jaren keurmerk installateur en wordt vaak ingezet bij probleem installaties. “De samenwerking met Stadsverwarming is voor ons optimaal. En de techniek erachter is fabelachtig mooi.’ Vult Mihlo aan. Op het gebied van energie is de komende jaren nog wel wat te winnen, denk maar aan Geothermie of warmtepompen. Het is allemaal pas begonnen.