Baby Groente Tas wint Gezonde Innovatie Award

Baby groente tas Broca Media
Foto: Aangeleverd

Purmerend – Een vakjury heeft de Baby Groente Tas in de categorie Initiatieven uitgeroepen tot winnaar van de Gezonde Innovatie Award 2021-2022.

De verkiezingen door consumenten leverde in dezelfde categorie een tweede prijs op. De Award is een zogenoemde complimenten-prijs van de vakmedia voor de voedselbranche. De Award geeft aandacht aan producten en initiatieven die bijdragen aan een gezonder eetpatroon.

In totaal waren er 72 aanmeldingen van producten en initiatieven van bedrijven en organisaties die zich inzetten voor een gezonder voedselaanbod. De Baby Groente Tas was een van de vijftien initiatieven. Initiatiefnemer Floor Volker: ‘De Baby Groente Tas krijgt door de Award landelijke aandacht en dat is belangrijk.

Verse groenten

De Baby Groente Tas helpt ouders gevarieerd groente te geven aan hun baby. Verse groente aanbieden vanaf de babytijd is belangrijk voor het accepteren van groente op latere leeftijd.

Gezondheid is een breed begrip en heeft ook te maken met duurzaamheid, budget en routine. De vakjury zag als trend onder de aanmeldingen het stimuleren van het eten van groente en fruit in combinatie met het thema gemak. Ook richten initiatieven zich op baby’s en jonge kinderen om daar al vroeg bewustzijn te bevorderen.

Experts

De vakjury bestaat uit een breed samengestelde groep experts uit de praktijk en de wetenschap. In deze vakjury onder anderen huisarts Janneke Stolker met een grote interesse en aandacht voor gezonde en actieve leefstijl. Jenneke Heising programmadirecteur van Wageningen University.