Assendelft Kortebaan winnaar van het jaar 2022

Kortebaan Assendelft Broca Media
Foto: Aangeleverd

De redactie van Kortebaandraverijen roept de Harddraverij Vereniging Assendelft uit tot Kortebaan van het jaar 2022.

Het is de eerste keer dat de organisatie deze prestigieuze prijs krijgt. De Vrienden van de website verkozen het Noord-Hollandse lintdorp boven de andere genomineerden als: Purmerend, ’t Zand en Voorschoten.

Na twee coronajaren mocht de kersverse vereniging op zaterdag 14 mei eindelijk voor het eerst een kortebaan organiseren. Dit deden zij met veel elan op de nieuwe locatie aan de Beemsterstraat, met daarnaast een volwaardig evenemententerrein.

Spekkoper

“Van het kleinste jongetje van de klas werd Assendelft ineens een grote jongen. Met 24 inschrijvingen was ze naar later bleek spekkoper. Maar wat vooral opviel, was de massale opkomst van het publiek.

In één keer wist de totale kortebaansport weer waarvoor zij het elk jaar doet. Sport en gezelligheid samenbrengen: een prachtige formule”, is onder andere in het juryrapport te lezen.

Winst

De succesvolle editie, gewonnen door Coktail Bar en Mats Wester, kreeg van de redactie van vorige maand het eerst een nominatie voor de titel Kortebaan van het jaar. Dit heeft direct geleid tot de winst, omdat ook de Vrienden van de website kozen voor Assendelft. Hierdoor krijgt de organisatie binnenkort, op een nader te bepalen moment en plaats, de wisseltrofee overhandigd.

Deze prijs in 2008 in het leven geroepen om de verenigingen en stichtingen te eren voor hun harde werk. Daarin spelen naast organisatorische kwaliteiten en vernieuwingen ook externe factoren mee zoals het weer, de koers en de sfeer.