Arjan Postma opent expositie ‘Keramiekgeluk’ Museum Jan Boon

vlnr. Ellen Duijn en Marjolijn Ooijevaar Broca Media
Foto: aangeleverd

De Rijp – Boswachter, televisiepersoonlijkheid en schrijver Arjan Postma opent expositie.

‘Keramiekgeluk’ omvat keramiek dat een duidelijke link heeft met flora en fauna. De makers zijn Ellen Duijn uit De Rijp en Marjolijn Ooijevaar uit Nibbixwoud.

Ellen Duijn maakt sinds 2017 keramiek. Enerzijds zijn dat keramieken paarden; voor Ellen een boeiend onderwerp omdat zij gefascineerd is door hun spieren, souplesse, beweging, maar ook hun karakters.

Oxides

Keramiek werkt ze af met oxides, onderglazuren, glazuren of met een rakustook. Daarnaast draait ze sier- en gebruikersgoed op haar pottenbakkersschijf. Deze worden met glazuur afgewerkt. Het zijn alle unieke stuks.

Marjolijn Ooijervaar maakt sinds 2010 keramiek. In haar werk komt de natuur in structuren, bladeren, kleuren en stookmethodes die ze gebruikt tot uiting.

Door haar werk in de zorg ziet zij ook de kwetsbaarheid van natuur en mens, een continue stroom van jong en kwetsbaar naar oud en dor. Ze maakt ook ecoprints van bladeren en drukt deze af op papier, keramiek en stof.

Tentoonstelling

De tentoonstelling is de hele maand juni elke zaterdag en zondag van 13.00 tot 17.00 uur te bezoeken. Museum Jan Boon is gevestigd aan de Rechtestraat 146, De Rijp.

Entree en Jan Boon Wandelroute zijn kosteloos.

Andere bekeken ook: >>> Klik hier