AOV-wethouder Harry Rotgans onderwerp belastend financieel onderzoek “Rectificatie”

Harry Rotgans Broca Media
Foto: Broca Media

Purmerend – Hebzucht is een sterke drijfveer voor persoonlijke verrijking.

Rectificatie: Deze rectificatie is gedaan in de hoop dat er iemand aandacht aan zou besteden. De politiek houdt zoals gewoonlijk de kaken stijf op elkaar omdat ze dat beter uitkomt. Daarnaast hadden wij een afspraak met vakantiepark t ‘Hooge holt’. En daar hebben wij ons aan gehouden. Wij wel. 

Op 21 juli schreven wij een bericht over de financiële reilen en zeilen van AOV -wethouder Harry Rotgans.

In dit artikel werd de vakantiepark t ‘Hooge holt’ genoemd.

De door ons gebruikte woorden zijn bij: de eigenaren, de directie, de medewerkers en de raad van commissarissen niet in goede aarde gevallen.

De directie wenst bovendien afstand te nemen van de inhoud van het artikel en herkent zich niet in de genoemde handelwijze.

Wij betreuren de huidige gang van zaken en bieden hierbij onze excuses aan. Het is nooit onze bedoeling geweest het vakantiepark ’t Hooge Holt in eer en goede reputatie aan te tasten.  

Redactie Broca Media.

Origineel Artikel

Harry Rotgans trok onze aandacht na het kopen van een appartement met een waarde van bijna 1 miljoen euro aan de Koemarkt. Deze altijd correcte wethouder bleek na een kort onderzoek een duistere kant te hebben.

Als rode draad loopt Hamabian b.v door het financiële leven van deze voor het oog integere en onkreukbare AOV-wethouder. De naam van deze b.v is samengesteld uit een samenvoeging van de namen van directe familieleden.

Hamabian Beheer B.V. is gevestigd te Purmerend en actief in 2 branches waaronder Verhuur van vakantiehuisjes en financieel beheer. Bij de beheer B.V. is één persoon werkzaam en dat is de oprichter en eigenaar van dit vehikel.

Onbezoldigd

De b.v. is gevestigd sinds 1 januari 2004 en bestaat daarmee al ruim 18 jaar. De rechtsvorm van deze onderneming is een Besloten vennootschap met gewone structuur. Het vreemde is dat de AOV-Wethouder op de site van de Gemeente Purmerend al jaren achtereen laat weten onbezoldigd zijn werkzaamheden te verrichtten.

Saignant detail is dat de b.v ieder jaar verhuist naar een andere vestigingsadres. Van de Maanzaadstraat naar Amsterdam en terug naar het Waagplein waar hij later optreedt als voorzitter van de Vereniging van eigenaren tegen een kleine vergoeding voor post en onkosten van niet meer dan 500,00 euro per jaar.

De zoon van de AOV-wethouder woont verbazingwekkend genoeg op hetzelfde adres. Dan verhuist de b.v weer naar de Maanzaadstraat om vervolgens voorlopig op de Achterdijk te eindigen.

Pandje

Dan verkoopt de AOV-wethouder zijn optrekje om een ander pand aan de Koemarkt te betrekken. Aankoop Koemarkt: 900.000.00. Hypotheek: 420.00,00. Opbrengst Achterdijk 425.00,00 duizend euro. Eigen geld: 55.000,00.

De woning aan de Koemarkt is eigendom van een werknemer van de Gemeente Purmerend. Rotgans leert deze mensen kennen via zijn zoon die pianoles onderwijst  aan de dochter van de destijds eigenaar. De vertrekkende eigenaar woont tegenwoordig op de ‘Kop van West’ in een nog groter en duurder pand.

Onlangs kocht Rotgans nog voor ettelijke duizenden euro’s aan kleurrijke kunst. Witte muren zijn natuurlijk heel saai. En wie wil er als saai door het leven gaan? Niemand toch! Een uitgebreide foto reportage is te vinden op Funda en Makelaar Kocken maakte zelfs een video van het in de verkoop staande optrekje.

Bekijk hier de video gemaakt door Makelaar Kocken. De tekst gaat onder de video verder. 

Purti Malu

Opvallend hierbij is het Restaurant Toko Putri Malu, dat in 2014 failleert. Ook hierbij weer een vindingrijke woordspeling met de achtenaam van de vrouw van Rotgans. Voor de verwarring en gemak laat hij de laatst ‘w’ weg. De inboedel wordt via een veilinghuis aan de man gebracht. Deze ex-politieman speelt daarbij met de namen en vestigingsadressen als een volleerd pokerspeler. Hoe vaker verhuizen en andere namen aannemen, hoe meer verwarring.

Uiteindelijk wordt de b.v ingeschreven op de Koemarkt en is het duidelijk dat hier inkomsten worden verzwegen. Normaal gesproken is de zwerftocht langs alias-adressen niet strafbaar. Alleen hier betreft het een bestuurder van de Gemeente Purmerend. De altijd onkreukbare AOV-wethouder heeft dus duidelijk iets te verbergen.

Vindingrijk

Vindingrijk is de Wethouder wel. Zo benaderde hij in 2014 de alom bekende journalist Rob Klaucke. Die was destijds eigenaar van beveiligingsbedrijf WSS. Rotgans zag zijn kans schoon en sloot zich aan bij het bedrijf van Klaucke.

Het grote voordeel was een klantenkring van meer dan 1000 bedrijven, dus kat in het bakkie. Rotgans zag zijn kans schoon en begon een particulier onderzoeksbureau. Lang heeft deze samenwerking niet geduurd en vond na plus minus 2,5 jaar haar einde in de loop van 2016.

Onder dezelfde inschrijving ziet Taxi Harry het zakelijke levenslicht. Op de inschrijving wordt een auto aangeschaft om vervolgens met de bekende Noorderzon weer te vertrekken. Klaucke blijft teleurgesteld achter, maar lijdt geen financiële schade uit deze samenwerking.

Rob Klaucke

De AOV-Wethouder stemt vervolgens wel tegen de aanstelling van Klaucke die dit jaar als commissielid een aanstelling voor Pb21 hoopte te behalen. Rotgans is keihard en stemt tegen deze aanstelling. Klaucke is niet betrouwbaar, zal mogelijk de achterliggende reden geweest zijn.

Binnen Hamabian b.v schuift per jaar zo’n kleine 2 a 3 ton heen en weer. Maar de AOV-wethouder blijft volhouden, belangeloos zaken te doen. Wij zeggen dan, “Sinterklaas komt nog steeds uit Spanje en De Efteling is ’s nachts dicht.” Twee dagen na de aankoop van het pand aan de Koemarkt valt in de gegevens van de kamer van Koophandel te lezen dat de b.v verhuisd is naar het privéadres van de heer Rotgans.

Al met al een vreemde situatie omdat de AOV-wethouder blijft beweren niets te verdienen aan zijn b.v. Juridisch gezien zou dit kunnen kloppen omdat er geen salaris wordt uitgekeerd. Een mogelijk WOO-verzoek aan de belastingdienst zal moeten aantonen dat het B.t.w nummer van de b.v weldegelijk actief is. In de tussentijd is Rotgans lid van de raad van commissarissen van recreatiepark ’t Hoogeholt Holding BV en weer onbezoldigd.

Onderhands

Het vakantiepark ’t Hoogeholt ging failliet en de Rabobank verkocht onderhands huisjes voor zo’n kleine 70.000 euro om de schade te beperken. Tegenwoordig kent het Park veel losse b.v ’s die elk onderdelen van het park in handige juridische constructies beschermen.

Voor ons tijd om eens flink in de bus te blazen en te bezien wat hier allemaal van waar is. Waarbij opgemerkt dat onze redactie volledig op de hoogte is en beschikt over alle bescheiden om het voorgaande te bewijzen.

Wederhoor heeft in deze geen enkele zin omdat de AOV-wethouder veelvuldig op eerdere vragen niet wenst te antwoorden. Zelfs middels de Wet openbaarheid Overheid, (WOO) wenst hij geen antwoord te geven.

Informatie

Toch gaan wij de komende weken de discussie nogmaals aan. De AOV-wethouder zal over de brug moeten komen met een gedegen antwoord waarbij onze informatie als basis zal dienen voor de toekomst.

Welke consequenties deze bekendmaking heeft voor de functies van Harry Rotgans is natuurlijk niet in te schatten. Ons lijkt in ieder geval nodig dat er een grondig onderzoek komt naar het reilen en zeilen van deze vindingrijke wethouder en ex politieman.

Anderen bekeken ook: >>> klik hier