Amos van de Berg een jaar na de brand nog steeds geëmotioneerd

Amos van den Berg Cees Baerts
Foto Dan Photogeek
Midden Beemster – Op 28 januari 2019 brak er korte maar felle brand uit bij de door vele geliefde ‘De Hondenbus.’ Een ongekend drama waarbij zeven hondjes het leven lieten. Amos kan er nog steeds niet over praten zonder geëmotioneerd te raken.

In de selectie voor de nieuwe serie ‘Stadsgespreken’ gehouden bij Restaurant Spijkerman, is Amos van den Berg de eerste gast van dit jaar. Gisteren had Broca Media met hem de voorbespreking voor dit goed bekeken internetprogramma.

Openhartig verteld Amos hoe hij na bijna één jaar therapie nog steeds de grootste moeite heeft om over de brand te spreken. Elke dag leeft hij nog met diverse vragen omtrent de brand en de gevolgen. En gevolgen waren groot, maar liefst zeven hondjes verloren het leven.

tranen in zijn ogen

De Crowdfunding die in de dagen na de brand werd opgestart is grotendeels langs hem heen gegaan. “Als ik suze (de vrouw van Amos) niet had gehad, dan was er helemaal niets van terechtgekomen’, vertelt hij met de tranen in zijn ogen. De gebeurtenissen gingen ook zo snel. Van de ene op de andere dag stonden er allemaal vrijwilligers te scheppen en puin te ruimen.

Daarna begon de bouw en voor we het wisten stond er een keet en was de straat opnieuw aangelegd. Maar er zijn ook veel werkzaamheden verricht waar nooit ruchtbaarheid aan is gegeven. “Al die mensen ga ik stuk voor stuk af om ze te bedanken”, zegt hij.

Het Stadsgesprek

Binnenkort starten de opnamen voor het populaire internet tv item, “Het Stadsgesprek”. Dat wordt altijd opgenomen bij Restaurant Spijkerman aan de Neckerdijk 1 in Purmerend. Achter de schermen is er heel hard gewerkt aan het verbeteren van veel technische zaken zoals het geluid. Maar ook de camera’s waarmee gewerkt wordt zijn sterk verbetert. Foto Looman heeft hierin een belangrijke rol gespeeld.

Amos van den Berg is de eerste gast die het nieuwe seizoen zal openen en de tongen los zal maken. Nog nooit zagen wij zo’n goudeerlijke hondenman in zijn meest kwetsbare momenten.

Wij begrijpen dat de onderstaande video’s veel leed oproepen. Maar het feit en de gebeurtenissen achteraf zijn te mooi om niet nog eens te laten zien.

 Wij wensen alle betrokkenen heel veel sterkte bij hun verlies.

De volgende beelden kunnen als zeer schokkend worden ervaren.

 

De opbouw is een feit.

De opening en onthulling van het gedenkmonument.

Met dank aan Amos en zijn vrouw Suzanne. Alle vrijwilligers. De Brandweer, politie en dieren ambulance. De mensen die de Crowd Funding starten en aan iedereen voor welke aandeel ook.

Reageren, schrijf ons maar.