Amos van de Berg de man die zeven doden stierf

Amos van de Berg Broca Media
Foto Mihlo Baerts
Purmerend – Precies één jaar geleden brak er een verwoestende brand uit op het landje van de Hondenbus. Hierbij verloren zeven honden het leven. Daags daarna startte Marco Brands een crowdfunding en haalde genoeg op om de Hondenbus er weer bovenop te helpen.

Amos van den Berg vertelt over zijn jeugd en zijn ups en downs. Hoe hij de buurt onveilig maakte met zijn cros brommer tijdens het bezorgen van de ochtendkrant. Hij was geen modelkind, maar een beetje een banjer. Maar wel een banjer met een goed hart.

Zijn liefde voor dieren in het algemeen komt al vroeg in zijn jeugd naar boven. Later gaat hij meer en meer richting honden trainen en uitlaten. Na het opstarten van zijn eigen honden uitlaat service staat niets het geluk hem meer in de weg.

Passie

Zijn vrouw Suzanne steunt hem daar waar nodig. Samen bouwen zij aan Amos zijn passie. Binnen enkele jaren lopen er dagelijks zo’n 60 honden bij hem rond die hij allemaal onder controle heeft.

Aan die droom komt op 28 januari 2019 abrupt een einde. Een alles verwoestende brand maakt een negen jarig levenswerk binnen dertig minuten met de grond gelijk. Daar komen zeven hondjes bij om.

Dagelijks pijn

Het verdriet is onmetelijk. Wat volgt zijn een aantal bijeenkomsten met de eigenaren om het verlies te verwerken. Wat deels lukt. Amos voelt nog dagelijks de pijn van die gitzwarte dag. Het over de brand praten kost hem altijd nog moeite.