Aanrijding materieel blijkt teleurgestelde asielzoeker

Asielzoeker Broca Media
Foto: Broca Media.nl

Purmerend – De asielzoekerstent aan de Visserijweg blijft de gemoederen bezighouden.

Gisteravond reed één van onze verslaggevers in de buurt van de N242. Daarachter ligt de Visserijweg en op kavel 15b is de opvangtent geplaatst. De locatie zag onder oud-burgemeester Don Bijl het levenslicht. Hier zouden zo’n 450 vluchtelingen gehuisvest worden.

Sinds de openstelling is het geregeld mis en worden er personen uitgewezen. Op zich een triest gegeven. Bewoners hebben al het een en ander meegemaakt voor ze gehuisvest worden in onze gemeente.

112 rit

Gisteravond tijdens een zogenaamde 112 rit werd de melding aanrijding materieel ontvangen op de daarvoor bestemde pager. Direct reageren zorgde ervoor dat onze verslaggever snel ter plaatse was.

Op de Visserijweg was echter geen aanrijding te vinden, wel vier politievoertuigen met zes politieagenten. De voertuigen kozen zorgvuldig positie en reden op een zeker moment richting ingang van de opvang.

Commotie

Daar bleek een bewoner de oorzaak te zijn van de commotie. Agenten en beveiligers deden wat noodzakelijk was om de man tot bedaren te brengen. Op een zeker moment stapte de man de koude trotserend de nacht te gemoed. Een trieste aanblik met zijn rugzakje en een plastic supermarkt draagtas vol persoonlijke spullen.

Ver kwam hij echter niet. Beveiligers haalde hem geduldig terug en konden hem overtuigen weer binnen de opvang te komen. Onder luid geroep Ter Apel, Ter Apel, verdween de man uit het zicht. Daarna werden zwarte schermen geplaats om het zicht met de buitenwereld en andersom te belemmeren.

Drama

Dat zich hier menselijke drama’s afspelen moge duidelijk zijn. De afgelopen weken werden meerdere signalen afgegeven van machtsmisbruik en onderdrukking tegenover bewoners. Laten wij erop vertrouwen dat eventuele misstanden snel tot het verleden behoren en dat we vluchtelingen een menswaardig bestaan kunnen bieden.