Aangepaste parkeertarieven Claxonate 

Parkeergarage Broca Media
Foto: Pixabay

Purmerend – Het college heeft een besluit genomen over de nieuwe tarieven Claxonate en Stadhuisplein.

Per 1 juli wijzigt het tarief in parkeergarage Claxonate. Het uurtarief wordt € 1,80 per uur nu nog € 1,60 per uur. Tussen 22.00 en 7.00 uur kan gratis worden geparkeerd in de parkeergarage.

Verder komt er voor ondernemers de mogelijkheid om een 4 uurs kaart of een dagkaart aan te schaffen voor hun klanten. Het dagelijks beheer, onderhoud en de schoonmaak van de parkeergarages wordt vanaf 1 juli door P1 uitgevoerd.

Dienstverlening

Met het uitbesteden van het beheer van de parkeergarage aan P1 zorgt de gemeente dat parkeerders 24 uur per dag en 7 dagen per week een goede dienstverlening houden.

De 4 uurs kaart in combinatie met het gratis parkeren vanaf 22.00 uur zorgt ervoor dat binnenstad bezoekers voor een voordelig tarief vanaf 18.00 uur kunnen parkeren en de hele avond in het centrum blijven.

Binnenstad

Gemeente Purmerend werkt aan de parkeermogelijkheden in het centrum. Aan het eind van dit jaar gaat de parkeergarage Stadhuisplein open. Hiermee komen ruim 300 parkeerplaatsen beschikbaar voor bezoekers en gebruikers van de binnenstad. Parkeren op straat is hoofdzakelijk bestemd voor bewoners met een parkeervergunning en kort parkerende bezoekers.

Tot en met maandag 24 juli kan de lift in Claxonate niet gebruikt worden. De lift wordt vervangen. Op de begane grond zijn tijdelijk 4 extra gehandicaptenparkeerplaatsen. Daarnaast kan gebruik gemaakt worden van parkeergarage Eggert.

Anderen bekeken ook: >>> klik hier