Silvana en Dominique Koppe spelen de sterren van de hemel

Zussen Koppe BracoMedia
Foto Diny Koppe
Purmerend – Afgelopen zaterdag hebben de Purmerendse handbalzussen Silvana en Dominique Koppe met hun club Juro-Unirek VZV uit het Noord-Hollandse ’t Veld de thuiswedstrijd in de achtste-finale tegen SVV Brixen Sudtirol uit Italië gewonnen.

In een zinderende wedstrijd in een tot de nok toe gevulde sporthal met 750 toeschouwers werd het na een ruststand van 15-14 uiteindelijk 29-24. Met name in de tweede helft waren de Italiaanse handbalsters, met drie Internationals en drie buitenlandse prof-handbalsters in het team niet opgewassen tegen de snelheid van VZV.

De beide zussen Koppe lieten zich met name in de eerste helft gelden met twee doelpunten van Silvana, één van Dominique. De laatste forceerde ook nog twee penalty’s voor haar team.

Nationale beker

VZV dat dit jaar graag finales wil spelen om het kampioenschap en de nationale beker, staat momenteel op gelijk hoogte in de competitie met VOC uit Amsterdam Noord en handbal Venlo.

“We spelen nog op alle fronten mee”, aldus een tevreden Silvana Koppe. Die samen met haar zus hun draai onder trainer Rolf Schulte volledig hebben gevonden. Volgende week is de return in Brixen Italië. “Hoe mooi zou het niet zijn om de kwartfinale te halen”, aldus een blije Dominique.